Ortopedisen osteopatian opinnot ovat kääntyneet loppusuoralle, kun 4. ja samalla viimeinen vuosi käynnistyy. Nämä kolme vuotta ovat menneet todella nopeasti ja uutta oppia on tullut enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Vaikka olen toiminut alalla jo yli 10 vuotta ja lukuisia lyhyempiä lisäkoulutuksia on tullut käytyä, niin osteopatian opintojen varrella olen huomannut, kuinka vähän sitä on loppupeleissä ymmärtänyt. Oman ammattitaidon ja osaamisen kehittäminen on aina ollut tärkeää itselle. On ollut todella kiva huomata, että Ortopedisen osteopatian opinnot ovat olleet omaan tekemiseen ja itselleni juuri täydellinen paketti. Koulussa on opiskeltu syventävästi mm. fysiologiaa, anatomiaa, neurologiaa, radiologiaa ja tutkimista. Lisäksi olemme opiskelleet todella paljon erilaisten TULE-vaivojen kuntoutusta sekä niiden ennaltaehkäisyä harjoittelun avulla. Kaikki opetetut asiat ovat siirtyneet sujuvasti osaksi vastaanottotyötä ja on ollut mahtava huomata, kuinka oma työskentely on alkanut yhä enemmän ja enemmän siirtymään kohti osteopatiaa.
Ortopedinen osteopaatti on Valviran hyväksymä ammattihenkilö, joka tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kipua ja häiriötiloja. Osteopaatin vastaanotolla vaivan syyn selvittäminen on keskeistä, sillä pelkkä oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Lisätietoa koulutuksesta löytyy koulun sivuilta osoitteesta https://www.ookk.fi/
Osteopatia on terveydenhuollon ala, joka on erikoistunut akuutin ja kroonisen kivun hoitoon sekä kokonaisvaltaiseen tuki-ja liikuntaelimistön hoitoon ja kuntoutukseen. Ortopedisessa osteopatiassa hoito perustuu tutkittuun tieteellisen tietoon, vahvaan osaamiseen anatomiassa ja fysiologiassa sekä käden taidoissa. Osteopatiassa voidaan liikunta-, elintapa- ja ravitsemusneuvonnalla vähentää monien kroonisten sairaustilojen riskiä sekä lievittää jo mahdollisesti syntyneitä ongelmia ja näin edistetään asiakkaan terveyttä. Hoito onkin holistista ja siinä otetaan huomioon henkilön psykofyysissosiaalinen kokonaisuus.
Ammattitaidon karttuminen
Vastaanotolleni on viime aikoina hakeutunut yhä enemmän asiakkaita, joilla on ollut sekä akuutteja, että pitkittyneitä kiputiloja. Akuutti alaselkäkipu on ollut yksi yleisimpiä tulosyitä vastaanotolle. Näissä tapauksissa käynti on sisältänyt mm. asiakkaan haastattelun, erilaisten liiketestien tekemistä, neurologisen statuksen tutkimista ja näiden pohjalta on lähdetty yhdessä asiakkaan kanssa miettimään hoitosuunnitelmaa. Alaselkäkipupotilaiden lisäksi olen hoitanut viime aikoina myös paljon erilaisia olkapään kiputiloja ja muutamaa polven nivelrikkoa. Nivelrikkoa ollaan kuntoutettu ja hoidettu itselle sydäntä lähellä olevan voimaharjoittelun avulla.
Manuaaliterapiaa käytän yhä työssäni, mutta terapeuttisen harjoittelun rooli on selvästi kasvanut viimeisten vuosien aikana. Pehmytkudosvaivoissa käytän yhä hierontaa, triggerkäsittelyä ja lihaskalvotekniikoita avun tuomiseksi asiakkaalle. Nivelperäisisissä vaivoissa käytän pehmeitä mobilisaatiotekniikoita kivun lievitykseen ja/tai liikelaajuuksien parantamiseen sekä myös manipulaatiohoitoa, mikäli sille on tarvetta.
Minkälaisissa vaivoissa voin auttaa SINUA?
Selkäkivun lisäksi voin auttaa sinua mm. seuraavien haasteiden kanssa
- Alaselän, lantion ja SI-nivelen toimintahäiriöt ja kivut
- Purentaelimistön kiputilat
- Ylä- ja alaraajojen kivut (tenniskyynärpää, golfkyynärpää, plantaarifaskiitti, akillesjänteen kiputilat, polvikipu, polven nivelrikko)
- Urheiluvammat ja rasitustilat (juoksijan polvi, hyppääjän polvi, penikkatauti, nilkan nyrjähdysvammat, erilaiset lihasperäiset kireydet ja kiputilat)
- Rasitusvammoja ennaltaehkäisevä harjoittelu
- Harjoittelun ohjelmointi
Tervetuloa vastaanotolleni, ajanvarauksen löydät täältä https://himovement.fi/ajanvaraus/