Purentalihasten hieronta

Rentouttava purentalihasten hieronta

Purentalihashieronnalla voidaan helpottaa pään ja kasvojen alueen kiputiloja ja särkyä. Hampaiden narskuttelu öisin ja purentalihasten jännittäminen päivisin kiireen ja stressin keskellä aiheuttavat monille pään, kasvojen ja leukojen alueen särkyjä. Mikäli hampaiden narskuttelu eli bruksaus on voimakasta öisin, leuat tuntuvat aamuisin jäykiltä ja kipeiltä. Näitä kaikkia vaivoja voidaan helpottaa ja hoitaa jo aikaisessa vaiheessa purentalihasten hieronnalla. Purentalihasten hieronta sisältää erilaisia manuaalisia tekniikoita ja hoidettavia alueita ovat erityisesti niska-hartiaseutu, pää ja kasvojen alue sekä purentalihakset. Purentalihasten hieronta tehdään pehmeästi ja pienin liikkein. Suun sisältä purentalihakset käsitellään hanskat kädessä. Purentalihashieronnan jälkeen on usein kokonaisvaltaisesti rentoutunut olo.

Mistä purentalihas­vaivat yleensä johtuvat?

Erilaiset purentaongelmat ovat yleinen vaiva ja moni kärsii oireista tiedostamattaan. Monille hampaiden narskuttelu eli bruksismi tai hampaiden pureminen yhteen aiheuttaa ongelmia myös purentaelimistöön, usein myös stressi on mukana kuviossa. Hoito perustuu ja toteutetaan aina yksilön omiin tarpeisiin ja tilanteeseen sopivaksi. TMD-oireista (temporomandibular disorders) / purentalihasten vaivoista kärsii arvioiden mukaan jopa noin puolet aikuisväestöstä.

Purentalihasten toimintahäiriöiden ja kireyksien yleisimpiä oireita ovat päänsärky, hampaiden narskuttaminen, näköhäiriöt, kasvon alueen lihasten kiputilat sekä niska-hartiaseudun jännitystilat. Useat laulajat ja työssään paljon puhuvat ovat hakeutuneet vastaanotolleni äänentuoton ongelmien takia, toisilla äänentuotto on vaatinut huomattavia ponnisteluja ja osalla ääni oli lähtenyt kesken päivän tai esiintymisen.

Purentaelimistön vaivoista käytetään joskus myös nimeä TMD-vaivat (temporomandibular disorders). Purentalihakset sijaitsevat kasvojen alueella, ohimoilla, poskien sisäpinnoilla sekä leuan alueella. Hoidon aikana käsitellään yleensä myös kaulan ja niskan alueita. Purentaelimistön jännitystilojen hoito vaatii yleensä useamman käynnin ja jatkossa useimmille riittää harvemmin tehty ylläpitohoito.

Milloin purentalihas­hierontaan?

Yleisimpiä syitä hakeutua purentalihashierontaan ovat mm:
● kipu ja väsymys kasvojen ja leuan alueella
● leukanivelen naksahtelu ja rahina
● kivulias tai rajoittunut suun liike
● pääkipu / päänsärky
● hampaiden narskuttelu
● ongelmat äänentuotossa
● paineen tunne ohimoilla tai leuassa

Miten purentalihas­hieronta auttaa?

Purentalihashieronnan avulla voidaan poistaa jännitystiloja purentalihaksista ja palauttaa leukanivelen toimintahäiriöistä aiheutuvia kipu- ja toimintahäiriöitä sekä helpottaa päänsärky- ja migreenioireita. Purentalihasten hieronta vapauttaa myös äänentuottoa sekä hengitystä, joten monet laulajat sekä puhetyöläiset saavat apua ammattiinsa purentalihashieronnasta. Ohjaan tarvittaessa myös kotona tehtäviä harjoitteita hoidon ja purentaelimistön hyvinvoinnin tueksi.

Voidaan vähentää hampaiden narskuttelua
Lievittää päänsärky- ja migreenioireita
Vähentää niska-hartiaseudun jännitystiloja
Purentalihasten hieronnan avulla on tarkoitus vähentää kireyksiä purentalihaksista ja helpottaa leukanivelen toinintahäiriöistä aiheutuvia kipu- ja jännitystiloja. Purentalihasten toimintahäiriöistä aiheutuvia kiputiloja, kuten päänsärky- ja migreenioireita, voidaan vähentää ja helpottaa.

Katso pop/rap-artisti Kake Karissonin mietteitä purentalihashieronnasta:

Hinnasto

VALITSE SINULLE SOPIVA KESTO JA VARAA AIKA SUORAAN NETISTÄ.

PURENTALIHASten HIERONTA

KESTO

45

MIN

HINTA

60

PURENTALIHASten HIERONTA

KESTO

60

MIN

HINTA

70

MUUTAMA SANA

ASIAKKAILTAMME

Scroll to Top