Yleisimmät syyt hakeutua purentalihashierontaan

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnan kysyntä on lisääntynyt vastaanotollani muutamien vuosien aikana samaan aikaan kun ihmisten tietoisuus purentalihashieronnasta on kasvanut. Miksi sitten ihmiset hakeutuvat vastaanotolleni ja mitkä ovat yleisimpiä tulosyitä purentalihashierontaan.

Hampaiden pureminen yhteen

Oman kokemukseni mukaan asiakkaat voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään. Ensimmäinen asiakasryhmä puree hampaitaan yhteen stressin ja kiireen seurauksena ja tätä tapahtuu erityisesti päiväsaikaan, osalla ongelmat heijastuvat myös yöhön. Tästä ryhmästä moni kertoo kokevansa kipua leukanivelen alueella ja kasvojen alue tuntuu jäykältä ja kireältä, ikäänkuin kasvoissa olisi jatkuva jännitystila päällä. Monesti heillä on myös vaikeuksia rentouttaa leuat iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja nukahtaminen saattaa viivästyä kun leuan aluetta on vaikea saada rentoutettua.

Yöllinen hampaiden pureminen ja bruksismi

Toiseen ryhmään kuuluvat asiakkaat, jotka purevat ja/tai narskuttavat hampaitaan öisin, tällöin puhutaan bruksismista, joka on hyvin yleinen vaiva. Osalla bruksaajista on käytössään purentakiskot hammaslääkärin suosituksesta ja niiden tarkoitus on estää hammas- ja leukanivelvaurioita. Kiskon avulla voidaan myös rentouttaa purentaa ja suojata hampaita kulumiselta. Bruksismi aiheuttaa usein päänsärkyä, leukanivelen kipua, korvien lukkiutumista ja tinnitystä. Oireet ovat monesti aamulla pahimpia erityisesti leuan ja purennan alueella ja he kertovat monesti myös kärsivänsä toistuvista päänsäryistä.

Puhetyöläiset ja laulajat

Kolmas ryhmä on puhetyöläiset ja laulajat, joilla purentaelimistö kuormittuu äänenkäytöstä. Useat kaulanalueen ja pään lihakset osallistuvat ja vaikuttavat mm. suun liikkeisiin, hengitykseen ja äänentuottoon, joten mikäli tällä alueella on ongelmia, heijastuu se myös ääneen ja sen tuottamiseen. Useat laulajat ja työssään paljon puhuvat ovat kuvailleet, että ääni meinaa kadota välillä ja lisäksi äänentuotanto vaatii kovia ponnisteluja. Eräs laulaja kertoi, että aiemmin hänellä hävisi ääni aina kesken keikan ja pitkien puheluiden aikana. Saimme nämä ongelmat kuriin purentalihasten käsittelyllä ja pienillä muutoksilla arjessa. 

Yleisimmät vaivat, joita purentaelimistön häiriöt aiheuttavat

Yleisimpiä syitä hakeutua purentalihashierontaan ovat mm:

● kipu ja väsymys kasvojen ja leuan alueella

● leukanivelen naksahtelu ja rahina

● kivulias tai rajoittunut suun liike

● pääkipu / päänsärky

● hampaiden narskuttelu

● ongelmat äänentuotossa

● paineen tunne ohimoilla tai leuassa

Näitä kaikkia vaivoja voidaan helpottaa ja hoitaa jo aikaisessa vaiheessa purentalihasten hieronnalla. Purentalihasten hieronta sisältää erilaisia manuaalisia tekniikoita ja hoidettavia alueita ovat erityisesti niska-hartiaseutu, pää ja kasvojen alue sekä purentalihakset. Purentalihasten hieronta tehdään pehmeästi ja pienin liikkein. Suun sisältä purentalihakset käsitellään hanskat kädessä. Lue lisää täältä ja täältä.

Muutama asiakaskokemus purentalihashieronnasta

“Olen ammattilaulaja/räppäri ja kärsin voimakkaista purenta- ja leukalhasjumeista, jotka haittasivat pahasti äänen tuottamista. Hartioista poskilihaksiin olin niin jumissa, että äänen tuottaminen vaati kovia ponnisteluja ja ääneni lähti aina keikan aikana, kuten myös pitkien puheluiden aikana. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni purentalihasten hierontaa ja jo parin käynnin jälkeen huomasin valtavan muutoksen. Käyntien jälkeen olen ollut hämmästynyt, kuinka kevyeltä koko pää on tuntunut ja miten helppoa puhuminen ja laulaminen on! Huolestuin jo todella oman urani jatkon puolesta, mutta nyt pelko on poissa ja tuntuu aivan kuin olisin saanut elämäni takaisin.”

“Purentalihashieronta oli aivan upea kokemus! Sillä oli iso vaikutus omaan ääneen ja erityisesti lauluääneen kun sai jännitteet purettua. Lisäksi Ilkka on ammattitaitoinen hieroja, joka todella tietää mitä tekee. Tämä pitäisi jokaisen kokeilla. Suuren suuri suositus!”

“Yöllinen hampaiden narskuttelu ja päänsärky olivat vaivanneet minua jo pitkään ja hammaslääkärin suosituksesta päätin kokeilla purentalihashierontaa. Narskuttelu väheni merkittävästi ja päänsärky hävisi lähes kokonaan jo muutaman käynnin jälkeen.”

Mikäli asiakastarinat kuulostavat tutulta niin varaa aikasi tästä.

Scroll to Top